RSS

En Gelişmiş ve En Gerekli WordPress Eklentileri

19 Eki

http://cdn.fatihizm.com/upload/wpeklenti/210.jpg

Eğer sizinde bir WordPress siteniz varsa ve onu daha güçlü, hızlı ve güvenilir yapmak istiyorsanız işinize yarayacak mükemmel eklenti önerilerime göz atmanız gerekiyor.

Bir çok kişinin ve hatta yeni yeni yapılan bir çok kurumsal sitenin alt yapısını oluşturan sistemin adı WordPress! Son zamanlarda ortaya çıkan güvenlik açığı her ne kadar can sıkıcı olsa da çözümü olmayan bir sorun değil.

Aşağıda ki WordPress ekentileri ile sitenizi harika hale getirin.

All in One SEO Pack

WordPress bloglar için en büyük SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) eklentisi. Eğer mantıklı bir şekilde kullanılırsa, mükemmel sonuç verir.

18-Best-Plug-ins-WordPress

Akismet

Bu eklenti, tüm eklentileri anasıdır. WordPress kullanıcılarının neredeyse % 90′ı kendi bloglarına Akismet spam engelleyici yüklemiştir. 

18-Best-WordPress-Plug-ins

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps, arama motoru örümcekleri tarafından makalelerinizi tüm dizinlerde SERP (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) görünmesini sağlar. Google XML Sitamaps, bir site haritası oluşturarak, yazı indeksleme için arama motoru örümcekleri için gerekli verileri sağlar. 

18-Amazingly-Free-WordPress-Plug-ins

Slick Social Share Buttons

Slick Social Share Buttons, WordPress destekli bloglar için son derece önemlidir. Bu eklenti, Facebook, Twitter, Digg, StumbleUpon vs için harika çalışıyor.

Best-WordPress-Plug-ins-All-time

WP-Page Navi

Bu sayfa numaralama eklentisi sayesinde “Önceki Yazı” – “Sonraki Yazı” mantığını ortadan kaldırıyor.

18-Free-Best-WordPress-Plug-ins

WordPress Related Posts

Binlerce kategoriniz olsa bile WordPress Related Post için hiç fark etmez. Kendisi hiç zorlanmadan içerikleri kategorilere göre ayrıştırıyor ve okuyuculara öneriyor. 

Basic-Plug-ins-for-bloggers

Contact Form 7

WordPress için geliştirilmiş en iyi iletişim formu aracı. Spamleri engellemekte üzerine yok. Alternatif ve manuel form araçları için buradaki önerilere de göz atabilirsiniz.

Essential-Plug-ins-for-WordPress

iWPhone

Blogunun sadece iOS cihazlara uyumlu olmasını isteyenler için son derece ideal bir eklenti.

Plug-ins-for-WordPress-in-2012

WP Super Cache

WP Super Cache, ile sitenizi daha önce ziyaret eden kişilerin belleklerini hafızasına alır ve gelecek sefer yeniden siteye giren bu ziyaretçi için sitenin daha hızlı yüklenmesini sağlar. (Bazı sunucular gereksinimleri karşılayamayabilir.)

Essential-WordPress-Plug-in-2012

Captcha

Spamcı düşmanı güvenlik kodu eklentisi şimdi WordPress’in en değerli eklentileri arasında yer alıyor.

2012-Free-WordPress-Plug-ins

Redirection

WordPress blogunuzdaki permalink yapısını veya sadece belirli URL’leri değiştirmek için harika bir eklenti. 301 yönlendirmeleri dışında hata sayfalarını da en uygun olan yazıya yönlendirir ve hata sayfa sayısını daha aza indirmenizi sağlar. 

Best-Plug-in-WordPress

JetPack

WordPress.com blogları için geliştirilen özellikleri bulut altyapısı ile kendi WordPress kurulumunuzda’da kullanabilirsiniz.

WordPress-Plug-in-2012

Google Analyticator

Google analytics artık blogunuzda! Google’ın sevilen servisini kendi sitenizin alt yapısı altında takip etmenizi sağlayan harika eklenti. 

WordPress-Free-Plug-ins

SEO Rank Reporter

Seçtiğiniz anahtar kelimelere bağlı olarak, SEO sıralamasını raporlayan bu eklenti her 3 günde bir arama motorlarındaki sıralamalarınızı da  takip edecektir. Kolay okunur grafik verileri ile sitenizde bulunması gereken bir eklenti.

(Not: bu eklenti, site trafiği günlük 25k+ siteler için önerilir.)

WordPress-Free-Plug-ins

WP Forum Server

WordPress’te forum! Sitenize bir  forum ekleyerek WordPress blogunuzun sayfa sayısını arttırmak istiyorsanız, o zaman bu eklenti sizin için çok ideal. (Çoğu sunucuda sorunsuz çalıştığı söyleniyor. )

WordPress-2012-plug-ins

WP-Polls

Anket! Anket! Anket! Web sitelerinde kullanıcı düşünceleri her zaman önemli olmuştur. Bunu WordPress sitelerde yapmanın en kolay yolu WP-Polls eklentisi ile oluyor. 

WordPress-Plug-ins-2012

Cloud Flare

CDN (İçerik Dağıtım Ağı) için en iyi WordPress eklentisi . Evet, WordPress Platformlarda harika çalışıyor. Blogunuz da yıldırım hızını yakalamak isteyenler için mükemmel bir öneri!  2012 yılı için kesinlikle gerekli ve en iyi puanı alması gereken WordPress eklentisi.

WordPress-Plug-ins-2012

Via: http://fatihizm.com/

 
Yorum yapın

Yazan: Ekim 19, 2012 in web araçları

 

Etiketler: , , ,

Yorum bırakın